Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z omastą z grzybami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć. Surowe obrać i zetrzeć, odcisnąć. Wyrobić, formować placki, na środek każdego nałożyć farsz, zalepić, uformować kulkę. Gotować w osolonej wodzie 25 minut.
Mięso doprawić, dodać jajo. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić i wymieszać z mięsem. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą. Kartacze podawać na gorąco polane smażoną cebulką z boczkiem i zestawem surówek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień