Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery bez pszennych bułek i bez ziemniaków? Jak najbardziej możliwe...
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Składniki
Z mielonej wołowiny formujemy burgera i smażymy na grillu pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Można też kupić gotowe burgery. My polecamy produkt BIO z Lidla, który też już sprawdziliśmy. Na liściach sałaty masłowej układamy plastry pomidor, ogórka, pokrojoną w krążki cebulę. Można dodać kilka pasków czerwonej papryki. Polewamy całość sosem przygotowanym z majonezu i ketchupu (firma Roleski robi już ketchup keto bez cukru). Układamy na tak przygotowanym podkładzie burgera wołowego i przykrywamy plasterkiem sera.
Seler obieramy i kroimy w paski. Z oliwy, papryki suszonej, czosnku suszonego, pieprzu i soli w miseczce przygotowujemy marynatę do frytek. Moczymy w niej paski selera i pieczemy w piekarniku (na papierze albo na odpowiedniej do tego patelni) przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Ze śmietany i z wygniecionego czosnku robimy sos doprawiając solą i świeżo zmielonym pieprzem