Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki zaparzane z wiśniami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 404
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 404
Składniki
W garnku zagotuj wodę, postaw na nim naczynie żaroodporne. Wlej do niego mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Po chwili gotowania dodaj mąkę pszenną, szybko wymieszaj, zestaw naczynie z garnka i wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka i wyrób ciasto. Oderwij kawałek, spłaszcz w dłoniach, nadziej wiśniami, zlep brzegi i uformuj kulę.
Knedle wrzuć na wrzącą wodę, gotuj pięć minut. Odcedzone ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp wiśniami i cukrem. Zapiecz 10 minut w temp. 180°C, posyp płatkami migdałów.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień