Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z czerwonymi śliwkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4268
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 77
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4268
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 77
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 388
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą, posól i ugotuj. Odcedzone ziemniaki utłucz i wystudź. Do miski przełóż ziemniaki, dodaj twaróg, jajka, mąkę i wyrób ciasto.
Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Wrzuć je do rondelka, dodaj kilka łyżek cukru, uduś. Nie mieszaj, by zachować całe owoce.
Masło rozpuść na patelni, dodaj bułkę tartą i cukier. Lekko przysmaż. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszcz w dłoniach, na środku połóż łyżeczkę bułki tartej. Brzegi ciasta zlep, formuj knedle. Gotuj je pięć minut, odcedź. Podawaj ze śliwkami i śmietaną.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień