Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek pełen skarbów - ryż, kurczak, kiełbaska i warzywa. Razem dają wspaniała mieszankę.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Cebule posiekać, piersi z kurczaka i paprykę pokroić w kostkę, kiełbasę w paski,a selera w plastry.
W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebule, dodać ryż i uprażyć go, zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy i zioła.
Na patelni przesmażyć kurczaka i kiełbasę, przełożyć do gotującego się ryżu. Gotować pod przykryciem ok. 15 min. co jakiś czas mieszając. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać paprykę i selera.