Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe knedle z serem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3262
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 68
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 102
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3262
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 68
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 102
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Wiórki wsypuję do blendera i rozdrabniam. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodaję mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Wbijam jajko i dokładnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję nadzienie: do miseczki wrzucam twaróg. Dodaję cukier wanilinowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko mieszam, rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto dzielę na części. Na dłoni formuję niewielki placuszek, na środek kładę farsz i zawijam w kuleczkę. Gotuję w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.Źródło: Kobieta i życie