Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu wegetariańskie danie
Duża patelnia lub rondel z głębokim dnem
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Na dużej patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam oliwę z oliwek
Dodaję na rozgrzaną oliwę cebulę czosnek i paprykę. Smażę około 4 minut często mieszając, a następnie dodaję cukinię i smażę kolejne 2 minuty często mieszając. Następnie dodaję kopytka, sól, pieprz raz przyprawy i smażę jeszcze 3-4 minuty raz na jakiś czas mieszając.
Do dania dodaję pokrojony na plasterki ser mozarella i patelnię lub rondel przykrywam pokrywką. Duszę około 6 minut, aż ser się stopi i kopytka serwuję na talerzu.