Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki z mięsnymi kuleczkami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 157
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 157
Składniki
Kajzerkę namocz. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę, jajko i keczup. Masę przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Z mięsnej masy uformuj 30 niewielkich kuleczek. Partiami wkładaj je na rozgrzany olej. Smaż około 10 minut, aż ładnie się zrumienią ze wszystkich stron. Przestudź.
Korniszony oraz pomidorki potnij na niewielkie kawałki. Do każdej z mięsnych kuleczek ozdobną wykałaczką przymocuj: listki ziół, pomidorki oraz oliwki albo pikle.Źródło: Naj