Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek mogą być alternatywą dla mięsnych dań.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4244
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 73
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 377
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4244
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 73
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 377
Składniki
10 jajek gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Dodajemy do cebuli i dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy solą i pieprzem.
Rozdrobnione jajka łączymy z pieczarkami, dodajemy surowe jajko, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy niewielkie kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.