Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to klasyka kuchni polskiej. Soczyste kotlety z mięsa mielonego, z minimalną ilością składników, to doskonały dodatek do obiadu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Składniki
Kajzerkę zamocz w mleku i odstaw na 10-15 min. Następnie odciśnij z mleka. Cebulę pokrój bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Mięso wymieszaj z przyprawami, dodaj cebulę, koperek, kajzerkę. Zacznij mieszać i stopniowo dodawaj wodę. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj. Im dłużej mieszasz, mięso będzie bardziej klejące, a kotlety będą delikatniejsze, mniej zbite i twarde. Uformuj kotlety, obtocz je w zmielonym panko lub bułce tartej, delikatnie przyklep. Rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu , na złoty kolor, z obu stron. Przewracaj kilka razy w czasie smażenia.