Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyć odrobinę masła.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia. SMACZNEGO!