Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-11-2022
Pyszne jesienne wydanie kotletów wieprzowych z soczystą szarą renetą i rydzami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Składniki
Kotlety rozbijam przez folię spożywczą na grubość około 5 mm. Posypuję z obu stron solą i pieprzem. Odstawiam na 30 minut, żeby przeszły smakiem przypraw. Kotlety panieruję z obu stron w semolinie. Obsmażam na rumiano na rozgrzanym smalcu. Do obsmażonych kotletów dodaję pokrojoną w pióra cebulę, przykrywam i duszę do miękkości mięsa. Pod koniec dodaję jabłka pokrojone w ósemki i kapelusze rydzów. Duszę jeszcze 2-3 minuty.
Przed podaniem posypuję majerankiem i świeżym oregano.