Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 142
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Namoczyłam fasolę przez noc, a rano ugotowałam ja z łyżką majeranku. Na kotlety trzeba gotować ją 1,5 godziny.
Fasolę zmalaksowałam, można ją też przepuścić przez drobne oczko w maszynce do mielenia. Dwie cebule pokroiłam w kosteczkę i przesmażyłam ją na rumiano. Dodałam do masy fasolowej jak i sól, pieprz, chili i majeranek. Można sprawdzić smaki. Potem dodałam jajo i taka sama objętość bułki tartej. Wymieszałam. Naoliwionymi dłońmi formowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej.
Usmażyłam je na mocno rumiano :) Smacznego :)