Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Pokroić w dowolną kostkę piersi z kurczaka, wrzucić do miski, zetrzeć na dużych oczkach ser dodać do posiekanych piersi ,dosypać mąkę, dolać mleko, przyprawić ulubionymi przyprawami do smaku, czosnek posiekany lub zgnieciony dodać, następnie posiekać natkę i wsypać do miski wymieszać wszystko, odstawić do lodówki na godzinę.
Rozgrzać patelnie z oliwą. Z przygotowanego wcześniej kurczaka łyżką nakładać małe kotlety (podobnie jak się robi placki kartoflane). smażyć aż się zarumienią, gdy zrobimy wszystkie kotlety przełożyć je do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok 15 minut w 150 stopniach.
Jeżeli konsystencja jest za rzadka dodać mąki, jeżeli za gęsta dolać mleka ;0) Smacznego