Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z dużą ilością mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako danie z resztek 'niedzielnego'.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3014
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Wędliny kroję w kostkę. Smażę na niewielkiej ilości oliwy i odstawiam na bok. Słoninę kroję, smażę, aż uzyskam skwarki. Zlewam większość tłuszczu, pozostawiając około 1 łyżki. Kiełbaski, parówki, kabanosy kroję w słupki i smażę krótko, aż się zarumienią. Odstawiam. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente. Szybko przelewam zimną wodą, do schłodzenia. Chleb kruszę dość drobno. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Śmietanę, ser i żółtka ucieram na puch. Przyprawiam dość mocno. Mieszam z chlebem, makaronem i przestudzoną mieszanką wędlin. Dodaję skwarki. Mieszam. Białka ubijam z odrobiną soli na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z masą makaronową. Przekładam wszystko do brytfanny. Wyrównuję masę. Na wierzch wbijam słupki mięs tak, by tworzyły ‘mięsny gaj’. Piekę około 60 minut. Kroję i podaję gorące.