Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste do przyrządzenia. Idealny przepis na imieniny lub rodzinny obiad wśród osób bliskich. Jest to danie z nutą posmaku azjatyckiego lub greckiego. Potrzebujemy jedynie piersi z kurczaka,warzywa sos vinegret najlepiej firmy knor. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Na początku mamy pierś z kurczaka przedzielamy dokładnie na dwa lub trzy kawałki ( zależy od wielkości ).Oczyszczamy dokładnie kawałki piersi z kurczaka.Na patelnie wlewamy oliwe z oliwek lub olej słonecznikowy.Smażymy to około 7 min.Po wysmażeniu dodajemy na około 10 min do pieca żeby mięso stało się chrupkie.Nasza brukselka może być swieża lub mrożona.Gotujemy ją wraz z pokrojoną marchewką lub mini mrożonymi marcheweczkami około 10 min.Rozrabiamy sos vinegret może być knora.Po 10 min wyjmujemy kurczaka dajemy na patelnia wraz z ugotowanymi warzywami polewamy sokiem pomarańczowym niech 4 min się dusi.Wyjmujemy talerz układamy na początku warzywa a na warzywa piersi z kurczaka wszystko polewamy sosem vinegret. ABSOLUTNIE NIE DAJEMY SOKU POAMRAŃCZOWEGO BYŁ ON POTRZEBNY JEDYNIE DO DUSZENIA!!! Smacznego. Na obrazku jest z innymi warzywami niestety nie miałam zdjęcia z brukselkami i marchewką!