Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na niedzielny obiad.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Udka kroimy w duza kostke. Cebule i papryke rowniez w duza kostke
Na patelni rozgrzac 1 lyzke oleju wrzucic cebule i papryke. Usmazyc na poltwardo, wylozyc do miski .
W tej sanej patelni rozgrzac 2 lyzki oleju i wrzucic polowe udek. Posypac polowa soli i smazyc ok 15 min. Wyjac na talerz i usmazyc reszte udek z sola.
Ananasa z puszki odcedzic zostawiajac 1/4 szkl soku. Do soku domieszac cukier,ocet,keczup,make i sos sojowy.
Wrzucamy gotowego kurczaka na patelnie . Wlewamy przygotowany sos , doprowadzamy do wrzenia.
Wrzucamy czastki ananasa i warzywa z miski. podgrzewamy.
Podawac z bialym ryzem