Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przesiąknięty smakiem i aromatem boczku wędzonego, pomidorów i cebulki... dobry na każdą okazję
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki, zamacerować w przyprawie i odstawić na pół godziny.
Boczek wędzony i cebulę pokroić na drobną kostkę i osobno usmażyć
Filety wrzucić na patelnię na niewielką ilość oleju i usmażyć, jak będą już gotowe, wlać do nich pomidory z puszki, dodać usmażoną cebulę i boczek i całość zamieszać.
Dusić pod przykryciem jeszcze ok 20 min. Takiego kurczaka można podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub chlebem. W każdej kombinacji smakuje wyśmienicie:-)