Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z dynią"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Dynię obierz ze skóry, a miąższ pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Kurczaka potnij w cienkie paski, po czym zamarynuj w łyżce sosu sojowego, soli, pieprzu oraz startym imbirze.
Na patelni zeszklij posiekaną cebulę, chili i czosnek. Dodaj mięso z marynatą i chwilę podsmaż. Następnie dodaj upieczoną dynię i ok. 3-4 łyżki mleczka kokosowego.
Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem skrop obficie cytryną, posyp posiekaną kolendrą i udekoruj pomidorkami koktajlowymi.
<strong>Przepis nadesłała: Marta Pedo</strong>Źródło: Kurier TV