Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety- pyszny, aromatyczny i kruchy a przy tym jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 412
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 412
Składniki
Piersi przekrój wzdłóż tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżeczką ziół prowansalskich. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce (najlepiej zamarynować kurczaka dzień wcześniej). Cebule pokrój w piórka. Smaż na tłuszczu do czasu aż się zeszkli. Odsuń cebule na bok, włóż kurczaka. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wlej śmietanę i bulion. Dodaj pomidory. Duś pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do kurczaka ser i szpinak. Duś jeszcze przez ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie najlepiej jest podawać z makaronem.