Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z warzywami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 492
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 492
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pod koniec wrzuć 3 starte ząbki czosnku i pokrojony szpinak. Całość smaż 7 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj ser pleśniowy i śmietanę. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Mięso z kurczaka polej olejem. Dopraw solą, pieprzem i nasmaruj resztą startego czosnku. Odstaw na pół godziny i podsmaż. Pokrój na cienkie plasterki.
Płaty lasagne gotuj około 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem kropli oleju. Wyłóż je na talerz. Blachę posmaruj olejem i ułóż płat makaronu. Wyłóż część szpinaku, kurczaka i rozdrobnionego kalafiora. Polej sosem pomidorowym, beszamelowym i przykryj lasagną.
Czynność powtarzaj, aż skończy się makaron. Na ostatnią warstwę wylej sos beszamelowy i wysyp mozarellę. Piecz w temp. do 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem, na wierzchu, ułóż pokrojonego w plastry pomidora.Źródło: Na żywo