Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy posiłek na talerzu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Składniki
Wykonanie: Obie mąki rozrobić z rozbełtanym jajkiem i wodą na twarde ciasto. Następnie rozwałkować, przesuszyć, pokroić w dowolne kształty, po czym ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować. Kapustę poszatkować, zrumienić na maśle z pokrojoną cebulą i udusić z przyprawami do miękkości. Śmietankę wlać na patelnię, wytopić z niej masełko i polać łazanki. Następnie łazanki połączyć z kapustą, koperkiem, doprawić do smaku i podawać z pajdą chleba wiejskiego.