Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 206
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4001
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 372
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 963
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 206
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4001
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 372
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 963
Składniki
45 min • Porcja 131 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Ziemniaki gotuję w mundurkach, studzę, obieram, przepuszczam przez maszynkę. Dodaję mąkę, jajka, sól. Zagniatam gładkie ciasto.
Twaróg przepuszczam przez maszynkę. Cebulę drobno kroję, szklę na
maśle, miętę siekam, łączę z twarogiem i dodaję jajko. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto wałkuję, szklanką wycinam krążki, napełniam farszem serowym. Zlepiam brzegi. Smażę w głębokim oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie