Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, pyszny i sycący obiad z dużą ilością makaronu, brokuła, suszonych pomidorów i sera.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4568
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4568
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Brokuł rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy masło i smażymy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zacznie się rumienić wsypujemy mąkę przesmażamy przez chwilę. Następnie stopniowo wlewamy mleko i energicznie mieszamy. Doprawiamy chili i gałką muszkatołową.
Następnie dodajemy ser i na małym ogniu mieszamy aż się rozpuści. Na drugiej patelni smażymy boczek pokrojony w paski na chipsy.
Jak ser się rozpuści to dodajemy makaron, brokuły, pomidory pokrojone w paski i przesmażony boczek. całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.. Smacznego!