Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, nie wymagające większego wkładu czasowego danie :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Jagody przebrać, umyć, osuszyć, część zostawić do dekoracji, resztę lekko rozgnieść.
Śmietanę wymieszać z cukrem i jagodami. Gorący makaron polać sosem śmietanowym i udekorować listkami melisy. Podawać z pokruszonym białym serem.