Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne mięso kurczka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 280
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 280
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Przygotuj kurczka: natrzyj mięso sola i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy sie rozpuści włóż mięso i smaż delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso sie przyrumieni z każdej strony włóż je na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostka bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje dodaj czerwony pieprz i smaż lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn wlej wino i gotuj aż część sosou wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonogo kurczka i osączone tagliatelle. Wymieszaj przypraw i odrazu podawaj.