Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania danie z makaronu pełnoziarnistego i tuńczyka.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pomidory pokroić w kostkę.
Cebulę i pomidory wraz z tuńczykiem dusić do miękkości cebuli w rondlu pod przykryciem.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Natkę posiekać.
Nieugotowany makaron, natkę oraz kukurydzę dodać do tuńczyka.
W razie potrzeby uzupełnić gorącą wodą, aby cały makaron był zanurzony w powstałym sosie.
Dusić po przykryciem przez około 10 minut, często mieszając. Kiedy makaron będzie ugotowany al dente, zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem, aż makaron wchłonie cały sos.