Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron zapiekany z warzywami i serem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Składniki
Makaron wrzuć na wrzątek i gotuj przez chwilę. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzuć starty czosnek oraz drobno pokrojone warzywa: paprykę, cukinię i bakłażana. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj masło i smaż warzywa przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając.
Wlej pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj. Zagotuj. Warzywa połącz z makaronem, wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut. Posyp świeżym tymiankiem lub bazylią. Piecz w temp. 180°C.Źródło: Na żywo