Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowany frykas z gęsi"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3850
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 493
Składniki
Filety z gęsi opłucz, osusz, skórę ponacinaj w kratkę. Mięso oprósz tymiankiem, pieprzem i solą. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym oraz miodem. Gęsinę polej marynatą, dobrze wymieszaj i wstaw na 2-3 dni do lodówki.
Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140 st. Podlej pozostałą marynatą oraz wodą. Piecz 15-20 minut. W czasie pieczenia polewaj mięso sosem z dna naczynia.
Gotowe filety wyjmij, pokrój w plastry, ułóż na ogrzanych talerzach. Sos z dna naczynia przecedź, przypraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Polej nim mięso.
Gotowe danie serwuj z np. knedlami z bułki oraz brukselką duszoną z wędzonym boczkiem.Źródło: Tina