Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone smażone w krążkach cukinii jest bardzo smaczne i efektownie wygląda.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju, przestudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa, dokładnie wymieszać.
Cukinię obrać, pokroić na 1,5-2 cm krążki, szklanką wyciąć miąższ, oprószyć solą i pieprzem.
Mielonym mięsem napełnić krążki z cukinii, obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami, dowolnym sosem i surówką.