Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w zapiekance"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Składniki
na klopsiki wymieszaj, formuj kulki, smaż na oleju. Papryki i cebulę pokrój drobno. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę, smaż 10 minut, dodaj koncentrat i ketchup. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli, wymieszaj.
Przygotuj placuszki. Rozpuść masło, ostudź. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko, masło i przyprawy, zmiksuj. Patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, małą łyżeczką nakładaj placuszki. Smaż na złoty kolor.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy, układaj kotlety, na nich placuszki. Całość polej sosem przygotowanym ze śmietany, jajka, sera i gałki muszkatołowej. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień