Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej danie zrobić dzień wcześniej żeby się ładnie wszystko przegryzło i mięsko przeszło warzywami.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 55
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2930
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 55
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2930
Składniki
Mięso może być pokrojone jak na kotlety albo w drobne kawałki podsmażamy najlepiej na suchej patelni, następnie przekładamy do garnka dolewamy troche wody i dusimy mięso aż zmięknie.
Cebulę kroimy w piórka, por na drobne plasterki. A marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, w razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy lekko przyprawą. Podajemy z ziemniakami, ryżem czy jak kto woli. Smacznego.