Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miseczki z kuskusem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Cukinie umyj, osusz, zetnij wierzchy. Ostożnie łyżką wydrąż środki. Łupinki oraz odcięte wierzchy ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz przez 20 minut. W tym czasie bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Odstaw na bok, by kaszka spęczniała.
Cebule obierz, grubo posiekaj, oliwki pokrój na połówki, a ser pokrusz. Miętę opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj. Dodaj cebulę, oliwki, fetę oraz miętę. Przypraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw do dań arabskich. Farsz nałóż do upieczonych łupinek, przykryj wierzchami. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina