Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,proste,ciekawa odmiana w kuchni
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 39
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3561
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
na rozgrzana oliwe z oliwek wrzucamy 2 zabki wycisnietego czosnku na bardzo krotki moment(aby sie nie spalil) nastepnie mieso mielone ; gdy mieso jest na wpol przysmazone dodajemy poszatkowane cebule i razem smazymy przez 10 min (az mieso bedzie gotowe);dodajemy przyprawy:pieprz, przyprawe do miesa oraz mieszanke wloskich przypraw salatkowych; pozniej pomidory oraz starte na malym oczku 4 marchewki,calosc zaczynamy dusic; dodajemy liscie bazylii , oregano, przecieru pomidorowego i dusimy do odparowania dodajac pieprzu, cukru,soli i czosnku do smaku; sos jest gotowy; Kabaczka oraz cukinie obieramy i po usunieciu miaszu kroimy na plasterki; marchewki obieramy i kroimy na osemki; fasolke szparagowa oczyszczamy; warzywa gotujemy na parze az beda miekkie; Na talerze nakladamy kolejno porcje warzyw polewamy sosem i posypujemy odrobina startego zoltego sera;