Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety z mięsem i gorącym czerwonym barszczykiem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 412
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 412
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować, zebrać tzw. szumowinę. Następnie wrzucić wszystkie warzywa, 1 ząbek czosnku, 1 cebulę ( podpiec jak do rosołu ), ziele ang, liście laurowe, majeranek - posolić. Mięso gotować do miękkości ( w czasie gotowania uzupełniać wodę ).
W międzyczasie usmażyć naleśniki ( przepis na moim profilu " Naleśniki z porem i szynką").
Ugotowane mięso ostudzić i zmielić wraz z warzywami ( oprócz kapusty i pora ). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. 1 cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju na złoty kolor, dodać do mięsa. Dodać 1 łyżeczkę majeranku, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Jeżeli mięso jest zbyt suche dodaję wywaru w którym się gotowało.
Farsz nakładać na naleśnik, zwinąć i panierować w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Z wywaru gotuję barszcz. Dodaję pokrojone buraki - 5 szt. , 1 łyżkę octu ( w zależności - jak chcę bardziej kwaśny, wtedy dodaję więcej -należy spróbować ). Gotować na małym ogniu. W czasie gotowania barszcz blednie, pod koniec gotowania dodaję koncentrat, doprawiam maggi, pieprzem. Życzę smacznego :)