Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z sosem serowym"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Ciasto: do wysokiego naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli, cukru. Dodaj pozostałe . Zmiksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny. Usmaż naleśniki.
Na każdy naleśnik połóż plasterek sera oraz parówkę. Zwiń naleśnik w rulonik. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Sos: w rondelku stop masło. Wsyp starty ser i podgrzej. Wlej wino, śmietanę i podgrzewaj, aż powstanie sos. Przypraw, wsyp natkę i bazylię.
Sosem polej naleśniki, posyp startym żółtym serem. Zapiecz.
<strong>Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Bella Relaks