Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla małych i dużych smakoszy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Składniki
Do letniego mleka dodajemy jajko, cukier oraz sól. Mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Dokładnie łączymy wszystkie składniki, aby ciasto było jednolite. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy cienkie naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję powideł śliwkowych. Naleśniki składamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy naleśniki i zapiekamy około 3 minuty z każdej strony.
Gotowe naleśniki układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.