Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie obiadowe.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, drobno pokrojone chili i cebulkę. Przesmażyć krótko. Dodać pokrojone pomidory (razem z sosem), dodać pokrojone w krążki oliwki, anchovis w małe kawałki, rozdrobnionego tuńczyka i kapary. Dusić razem na małym ogniu przez 10 minut. Ugotować w międzyczasie makaron wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron włożyć do rondla i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii i/lub oregano. Uwaga: w tym daniu trzeba uważać z solą, ponieważ anchovis są bardzo słone.