Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostre, soczyste podudzia kurczaka z delikatnie chrupiącą skórką, które przygotujesz zaledwie w 25 minut.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Pałki z kurczaka umyj i osusz.
Zrób marynatę - rozetrzyj przyprawy w moździerzu, dodaj do kurczaka olej i wsyp przyprawy. Dokładnie natrzyj marynatą mięso (szczególnie pod skórą) i zostaw je w chłodnym miejscu na co najmniej dwie godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C, wysuń z niego koszyk, włóż tam kurczaka i piecz przez 12 minut.
Wyjmij koszyk, potrząśnij nim, aż pałki się przemieszczą, włóż z powrotem do Airfryera, zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejne 12 minut.