Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzybroda to sycące danie jednogarnkowe . Gorąca parzybrodę można podawać do mięsa, gotowanego grochu , soczewicy czy jako samodzielne sycące danie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 413
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 413
Składniki
Boczek świeży po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Z kapusty usunąć uszkodzone, zwiędłe liście wyciąć głąb i pokroić w grubszą kostkę lub po prostu poszatkować . Pokrojony boczek wytopić i odstawić na boku. Pokrojoną kapustę przełożyć do garnka postawić na ogniu i gotować bez przykrycia około 10 minut po czym dodać pokrojone w kostkę ziemniaki , gotować razem kilka minut . Na pozostałym boczku zeszklić cebulę , mieszając dodać mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i zagotować . Zasmażkę wlać do garnka z kapustą i ziemniakami doprawić pieprzem ,dodać soku z cytryny i wymieszać , podawać gorącą. Porada; Można dodać pokrojoną w plastry podsmażoną kiełbasę oraz kawałek pokrojonej papryki czerwonej ale nie koniecznie.