Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane kurczakiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
<strong>Przepis Joanny Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Pieczarki oczyść. Wytnij trzonki, zetrzyj je z cukinią na tarce. Filet i papryki drobno pokrój. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Boczek posiekaj, ser zetrzyj. Kapelusze ułóż na ruszcie umieszczonym w blaszce. Posól, napełnij farszem. Piecz 30 min w 180°C (góra-dół).
Po tym czasie pieczarki posyp boczkiem, serem i posiekaną pietruszką. Wstaw do piekarnika na 15 min. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 12 cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie