Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone mięso to danie, bez którego trudno wyobrazić sobie święta i rodzinne uroczystości. Jak przygotować soczystą pieczeń?
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3874
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3874
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso i pozostaw je na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Piecz przez około 1,5 h w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pieczeń świetnie smakuje pokrojona w cieńsze plastry na kanapkach oraz polana sosem jako danie główne.