Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w tajskich ziołach to doskonałe wegetariańskie danie. Robi się kilkanaście minut. Można jeść na ciepło i zimno.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Porcja na dwa naczynia do zapiekania 18 X 12 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki lub drobniej. Dynię i paprykę pokroić w ok. 3 cm kostkę. Cebulę i czosnek w ćwiartki, marchewki w ok. 3 cm kawałki. Do każdego naczynia wlać olej, wrzucić pokrojone warzywa ( oprócz dyni i pomidorków), posypać przyprawami i wymieszać.
Przykryć folią i piec w 180 C około 30 minut Potem warzywa przemieszać, dodać dynię, połówki pomidorków, rozmaryn, przykryć i piec kolejne 30 minut, do miękkości. Można raz lub dwa razy przemieszać. Podawać posypane natką i koperkiem.