Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad z piekarnika. Chrupiący kalafior, cieciorka i kilka parówek. Polecam.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2518
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 347
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2518
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 347
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Składniki
Obieramy kalafiora z liści, dzielimy na różyczki i płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawionego polewamy oliwą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cieciorkę odsączamy z zalewy, parówki nacinamy, pomidorki kroimy na ćwiartki. Wszystkie składniki układamy na blaszce razem z kalafiorem, posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st. Pieczemy około 35 minut, 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu z piekarnika dodajemy jeszcze zieleninę - w tym przypadku szczypior. Pyszne, chrupiące danie na gorąco.