Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pierozki z miesem od naszych sasiadow z Rosji
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Make i sol wlozyc do duzej miski. Zagniatajac dolewac ciepla wode, ciasto nie powinno byc ani za rzadkie, ani za twarde.Odstawiamy na 40 minut.
Przygotowujemy farsz:mielimy oba miesa razem, cebule drobno siekamy, dodajemy jajko i przyprawy.Farsz powinien byc rzadszy niz mieso przygotowywane na kotlety mielone.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy male krazki, ukladamy na nie farsz i zlepiamy pierozki.Gotowe wstawiamy do lodowki zeby stwardnialy. Gotujemy 10 - 12 minut od momentu wyplyniecia. Podajemy polane cebulka ze skwarkami, lub w rosole zamiast makaronu. Smacznego!