Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pierogi ale z nieco odmiennym nadzieniem czyli z kaszą i boczkiem i cebulką, całość przepyszna, serdecznie polecam :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 101
Składniki
1. W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody + półtorej łyżeczki soli z łyżką masła. Szklankę suchej kaszy opłukujemy na sicie, następnie odsączamy i wrzucamy na wrzątek i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, do miękkości. 2. Ok. 400 g boczku kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na złoto. 3. Dwie cebule kroimy w drobną kostkę. 4. Dodajemy cebule do boczku i przysmażamy na złoto. 5. Część usmażonego boczku z cebulą dodajemy do ugotowanej kaszy, a część zostawiamy na okrasę. Mieszamy. 6. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i farsz do pierogów gotowy. 7. Czas na ciasto. Do miski przesiewamy 3 szklanki mąki pszennej. Dodajemy szczyptę soli. W środku robimy wgłębienie i w to wbijamy 1 jajko. Następnie widelcem roztrzepujemy. 8. Następnie stopniowo wlewamy ok. 200 ml gorącej wody i mieszamy widelcem. Czasem trzeba wody trochę więcej. Musimy to wyczuć pod palcami. Chwilę zagniatamy w misce. 9. Następnie przerzucamy na blat i zagniatamy. Uzyskujemy piękne, elastyczne ciasto, które na 20 minut chowamy do miski pod przykryciem by odpoczęło. 10. Po 20 minutach odkrawamy część i rozwałkowujemy na omączonym blacie, pozostałe ciasto chowamy do miski pod przykryciem by nie schło, wykrawamy kółka, ścinki chowamy do miski. 11. Następnie nakładamy farsz i lepimy pierogi, odkładamy pod ściereczkę. 12. Gotujemy partiami w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia. 13. Podajemy okraszone skwarkami z cebulką. Są przepyszne, serdecznie polecam :-)