Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne pierożki z warzywami... trochę inne jak z samym mięsem pycha....można do mięsa wołowego (do rosołu dodać udo od kurczaka lub trochę łopatki i to wszystko po ugotowaniu zmielić i dalej wg przepisu.... REWELACJA.. < mąż mówi i znajomi że nikt takich nie robi jak ja!!!>
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
gotujemy rosół wołowy na włoszczyźnie dodając sól i pieprz albo warzywko - jak do rosołu, po ugotowaniu mięsa i włoszczyzny wyciągamy mięso i część warzyw z rosołu (reszta może być na drugi dzień jako rosół z makaronem) mielimy mięso i warzywa w maszynce dodając po zmieleniu podsmażoną cebulkę (drobno wcześniej pokrojoną) tak zmielony farsz przyprawiamy solą i pieprzem - jak kto woli.... z mąki wody i soli robimy ciasto tak aby nie sklejało się (jak do standardowych pierogów) do ciasta dodajemy margarynę.... i gnieciemy ... na stolnicy rozwałkujemy ciasto posypując mąką.. aby nie przyklejało się do wałka.... wycinamy kółka i kładziemy farsz... sklejamy pierogi i wrzucamy do posolonego wrzątku aż wypłyną... a później to już wykładamy na talerze polewamy tłuszczem albo podsmażonym boczkiem z cebulką..... i SMACZNEGO!!!!