Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś duszona w porach to z pewnością doskonałe danie na niedzielny obiad:)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso umyj i osusz. Natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem i oregano, wstaw pod przykryciem na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekrój pierś wzdłuż na dwie części, obsmaż je na gorącym oleju ze wszystkich stron. Czosnek i cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na maśle. Pory potnij na dość grube plastry. Ułóż oba kawałki mięsa w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Przykryj warstwą cebuli z czosnkiem i pokrojonymi porami. Na wierzchu połóż wiórki masła.. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj 30 min. Około 10 min przed końcem pieczenia posyp mięso star- tym żółtym serem. Podawaj gorące z pieczonymi ziemniakami i świeżą miętą lub natką pietruszki. Smacznego:)