Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne muffiny. Szpinakowe ciasto z serem feta"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Składniki
Masło roztapiam w rondelku i studzę, ser feta kroję w dość drobną kostkę. Szpinak rozmrażam i podsmażam na łyżce roztopionego masła. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, studzę.
W misce mieszam mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodaję jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko razem miksuję.
Na koniec dokładam szpinak i ser feta. Całość mieszam łyżką. Ciasto przekładam do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Sztuka zawiera ok. 290 kcal. Sztuka kosztuje ok. 40 gr. : ok. 45 min.Źródło: Tina