Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne roladki z gazpacho"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Piersi z indyka oczyść i przekrój na podłużne płaty. Ubij przez folię spożywczą. Kiełbaski ułóż na mięsie i zwiń. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w plastry o szerokości 2,5 cm. Nabijaj po trzy na igły do szaszłyków. Posmaruj oliwą i piecz w temp. 180°C ok. 15-20 minut.
Przygotuj gazpacho: pomidory, 2/3 obranego ogórka, jedną paprykę, szalotkę, czosnek i miąższ z pieczywa włóż do miksera. Wlej oliwę i zmiksuj. Drugą paprykę, resztę ogórka i pomidor pokrój w drobną kostkę i wmieszaj do gazpacho. Dopraw. Podawaj z roladkami.Źródło: Na żywo